Au început tezele cu subiect unic. Ieri, circa 700 de elevi din judeţul Braşov din clasele a VII-a şi a VIII-a au susţinut prima probă, cea de limba şi literatura maternă, fie la limba maghiară, fie la germană. Media tezelor cu subiect unic susţinute în clasele a VII-a şi a VIII-a reprezintă acum nota cu care elevii se înscriu la liceu.
Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul şcolar 2008- 2009 presupune ca fiecare lucrare să fie corectată de doi profesori: unul dintre aceştia este profesorul de specialitate care a predat la clasă şi care va corecta lucrările în şcoală, iar celălalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii de învăţământ de la care provine teza. Durata activităţii de evaluare este de maximum trei zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de cel mult patru zile.
Baremul de evaluare pentru fiecare subiect se elaborează în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum si Evaluare în Învăţământul Preuniversitar şi se postează pe http://subiecte 2009.edu.ro/, după desfăşurarea probei.
Calendarul tezelor cu subiect unic comun pentru clasele a VII-a şi a VIII-a va continua pe 3 decembrie, cu proba de limba şi literatura română. Pe 11 decembrie va avea loc proba la matematică şi pe 16 decembrie va fi proba de istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a). Au început tezele cu subiect unic. Ieri, circa 700 de elevi din judeţul Braşov din clasele a VII-a şi a VIII-a au susţinut prima probă, cea de limba şi literatura maternă, fie la limba maghiară, fie la germană. Media tezelor cu subiect unic susţinute în clasele a VII-a şi a VIII-a reprezintă acum nota cu care elevii se înscriu la liceu.
Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul şcolar 2008- 2009 presupune ca fiecare lucrare să fie corectată de doi profesori: unul dintre aceştia este profesorul d