* Pe 7 decembrie, ora 18, la România, te iubesc!
Plăcintele româneşti ”poale-n brâu” au cucerit New York-ul. Asta a descoperit corespondentul Ştirilor Pro Tv, Carmen Avram. În ediţia din 7 decembrie a emisiunii România, te iubesc!, Carmen le prezintă telespectatorilor Pro Tv povestea românului renumit în metropola americană pentru cofetăria sa.
Nu mulţi s-au gândit că o plăcintă românească poate deveni vedetă chiar în inima New York-ului. Ion Niţă, românul care s-a născut la propriu într-o ladă de zahăr, după cum i-a mărturisit mama lui, a fost predestinat să-i îndulcească pe americani. Cofetăria domnului Niţă, în care un mexican şi un brazilian prepară prăjituri 100% româneşti, face ravagii printre doamnele care ţin la siluetă. Romanul a înţeles cum funcţionează piaţa într-un mediu concurenţial acerb şi supraveghează şi corectează el însuşi tot ce se produce. E în permanenţă cu ochii-n patru, ca reţetele lui să fie respectate cu străşnicie. Cofetăria este plină de clienţi de la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu, însă apogeul este cu adevărat atins de sărbători, când cozile cuceresc întreg spaţiul dintre tejghea şi colţul străzii.
În aceeaşi ediţie, în care mâncarea bună e la mare preţ, Anca Nastasi este autoarea unui reportaj care-i vizează pe străinii care vin în România special pentru a vâna şi a se înfrupta cu delicatese din vânat. Printre acestea, laba de urs este cea care face cu adevărat furori, pentru că umblă vorba că ar avea proprietăţi afrodisiace miraculoase. (D.P.)
* Pe 7 decembrie, ora 18, la România, te iubesc!
Plăcintele româneşti ”poale-n brâu” au cucerit New York-ul. Asta a descoperit corespondentul Ştirilor Pro Tv, Carmen Avram. În ediţia din 7 decembrie a emisiunii România, te iubesc!, Carmen le prezintă telespectatorilor Pro Tv povestea românului renumit în metropola americană pentru co