Am şi eu o întrebare pentru Bogdan Olteanu, Ludovic Orban, Daniel Budurescu, Sergiu Nicolaescu, Crin Antonescu, Iosif Koto şi chiar, cu regret, Cristian Ţopescu - adică pentru toţi cei care au primit un mandat de parlamentar, deşi s-au situat pe locurile doi şi trei în colegiile în care au candidat: nu vă simţiţi cumva aidoma candidaţilor care intră la facultate datorită pilelor, ocupând locul celor care au obţinut la examenul de admitere note mai mari decât ei?
Cum este să te simţi beneficiarul unei imense fraude morale?
Judecând după comportamentul public al domnilor Bogdan Olteanu şi Crin Antonescu, probabil că nici unul nu-şi va pune problema legitimităţii prezenţei sale în parlament, deşi alegătorii din colegiile în care au făcut campanie i-au respins şi au pus pe primul loc alt candidat.
Nici pe Ludovic Orban nu l-am auzit măcar cerându-i scuze doamnei Irinel Cristu, care a făcut campanie din uşă în uşă de dimineaţă până seară şi a reuşit să se situeze pe primul loc în Colegiul 3 din Bucureşti, deşi primarul Chiliman nu a lăsat-o să-şi afişeze decât două bannere. Nu este deloc onorabil pentru un fost viceprimar şi fost ministru să fie învins la scor de un nou-venit în politică. Electoratul a preferat politicianul nou, care promitea să schimbe ceva, şi l-a respins pe ministrul compromis - dar ministrul compromis a câştigat! După acest rezultat aberant, se va mai duce oare electoratul la vot? Probabil că nu, atâta vreme cât opţiunea sa este anulată de maşinăria infernală concepută se pare de Viorel Hrebenciuc după modelul oferit de Pro-Democraţia.
PDL a criticat această lege, dar a acceptat-o în final. Ar fi trebuit s-o boicoteze şi s-o denunţe ca pe un fals intelectual; s-o conteste în justiţie, nu să stea cu mâinile-n sân. Acum are datoria de onoare de a oferi o compensaţie morală candidaţilor care au făcut ca