Parfumarea camerei cu uleiuri esenţiale distruge microbii din aer. Sursa: Northfoto
Profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, a făcut o listă a celor mai bune remedii contra răcelilor şi gripelor. Acestea scurtează perioadele de boală şi severitatea simptomelor.
1. Încercaţi cu echinaceea. Echinaceea este un supliment care ajută la întărirea sistemului imunitar şi vă poate ajuta să contracaraţi răceala. Dacă deja v-aţi îmbolnăvit, planta vă poate scurta numărul zilelor de „convalescenţă“. „Găsiţi echinaceea în vaccinul Imunogrip, atât în varianta pentru adulţi, cât şi în cea pentru copii. Are un rol protector“, precizează profesorul Ovidiu Bojor.
2. Testaţi suplimentele naturale cu zinc. Zincul are proprietăţi antivirale. Potrivit unor studii, acest mineral este capabil să distrugă formarea unor proteine care contribuie la multiplicarea virusurilor gripale. „Vă recomand produsul numit Biozinc, pe care îl puteţi combina cu Biomagneziu. Sunt două suplimente naturale de succes“, consideră Ovidiu Bojor.
3. Profitaţi de vitamina C. Vitamina C poate preveni o răceală, dar şi scurta perioadă de boală, ori poate uşura simptomele. Consumată în cantităţi mari însă, poate afecta rinichii. Adulţilor li se recomandă un gram pe zi, iar copiilor - 500 de miligrame.
4. Supa este bună pentru nasul înfundat. Supa fierbinte calmează simptomele de răceală, deoarece aburii pe care îi inhalaţi vă descongestionează nasul înfundat. Totodată, vă ajută să nu vă deshidrataţi şi, în plus, este uşor de digerat.
5. Beţi ceaiuri pe săturate. Ceaiul cald are efecte similare supei fierbinţi. Cel verde, dar şi cel negru par a fi mai indicate, deoarece conţin şi cantităţi mari de antioxidanţi. Seara, în locul ceaiului negru, îl puteţi alege pe cel cu fructe ori pe cele de tei sau