Aproape 1.000 de români şi-au exprimat preferinţele culinare pentru perioada Crăciun- Revelion, pe site-ul Gustos.ro.
Se vede că ne plac sarmalele, mai ales de Crăciun, şi că la Revelion nu se poate să ne lipsească salata de boeuf. În topul preferinţelor culinare pentru masa de Crăciun se numără, în această ordine, sarmalele, salata de boeuf, friptura de porc, cârnaţii proaspeţi şi plăcinta cu brânză.
De Revelion, ne place salata de boeuf, urmată de friptura de porc, tortul diplomat, sarmalele şi ciorba de burtă. În coada clasamentului îmbie caltaboşul şi lebărul.
Acelaşi minisondaj arată că foarte puţini români aleg să-şi petreacă Sărbătorile în pieţe, la chefurile organizate de primării: 4,37%.
Ca regulă generală, aproape 80% dintre români mănâncă mai mult în această perioadă a anului. Şi cum mâncarea nu alunecă aşa uşor, aproape 57% dintre români beau mai mult de Sărbători decât în restul anului. Majoritatea admit că nu urmează o dietă împotriva exceselor alimentare sau alcoolice. Numai 21% dintre respondenţi spun că ţin regim după Revelion.