Migdalele combat migrenele şi stările de nelinişte. Aceste proprietăţi se datorează conţinutului ridicat de vitamine: A, E, B, dar şi de minerale (calciu, fosfor, fier, zinc, cupru) şi de fermenţi, hidraţi de carbon, acizi organici şi de grăsimi monosaturate. Dieta cu migdale ajută la buna funcţionare a creierului şi a ficatului şi menţine sănătatea oaselor.
Friptură de curcan cu sos de migdale
Timp de preparare: 60 de minute
Calorii: 220/porţia
Ingrediente: 1 kg piept de curcan, 150 g migdale, o lingură esenţă de migdale, 150 ml ulei de măsline, o lămâie, o lingură de cimbru măcinat şi o lingură de miere, o ceapă.
Preparare. Carnea, spălată şi curăţată de pieliţe, se unge cu ulei şi se pune într-o tavă unsă tot cu ulei de măsline şi cu 400 ml de apă. Friptura se coace în cuptor timp de 60 de minute. În acest interval, se stropeşte carnea cu sucul din tavă.
Separat, se prepară sosul din migdalele măcinate, ceapa tocată, coaja şi sucul de la o lămâie, esenţa de migdale, mierea, 200 ml de apă şi patru linguri de ulei. Toate aceste ingrediente se fierb 10 minute. Când este gata, se taie friptura în felii groase de un centimetru şi se adaugă sosul. Se pune tava din nou în cuptor pentru 15 minute.