Dacă sunteţi dezorientat în ceea ce priveşte alegerea, prepararea şi aranjarea mesei de sărbătoare, volumul I al “Enciclopediei culinare, ghid practic de alegere, preparare, aranjare şi degustare a mâncării”, apărut la Editura Allfa, este o soluţie. Cartea se adresează celor care gătesc pentru familiile lor. De la aperitive la deserturi, volumul cuprinde aproape 700 de reţete. Meniurile sunt adecvate pentru mese obişnuite, neprotocolare, dar şi festive. Reţetele sunt alese astfel încât să se poată prepara uşor, fără a zăbovi prea mult în bucătărie. De asemenea, puteţi afla idei originale de prezentare care pun în valoare salatele, preparatele din carne şi peşte, precum şi deserturile.
Călătorie pe 12 tărâmuriEnciclopedia este prezentată în 12 capitole ilustrate. Primul capitol cuprinde aperitive şi gustări. Dulci sau picante, sunt perfecte la începutul oricărei mese.
Capitolul al doilea este dedicat cartofilor, cunoscuţi mai ales pe post de garnitură, dar ei pot ocupa şi un loc de onoare pe orice masă.
Pastele, cel de-al treilea capitol, reprezintă o sursă inepuizabilă de meniuri pline de imaginaţie.
Cel de-al cincilea capitol ne introduce în lumea legumelor, pregătite după reţete tradiţionale. Urmează salatele, răcoritoare şi pline de vitamine. Nu puteau lipsi reţetele din carne. Veţi afla diverse metode şi garnituri interesante, care pot satisface aşteptările oricărui iubitor de preparate din peşte. Încercaţi de sărbători şi o masă cu vânat.
Un capitol special îl ocupă şi carnea de pasăre, fie sub formă de friptură, fie de kebab sau escalop. Pentru mesele simple, capitolul tocane şi ghivece ne este de folos.
Ultimele capitole sunt dedicate preparatelor savuroase şi deserturilor. Poftă bună!
“Bucatele servite la rând nu vor avea acelaşi gust. Dacă la peşte se