Cel mai lung cârnat afumat din lume a fost omologat astăzi la Bucureşti, după ce i s-a stabilit lungimea-record de 392,89 m. Lung de aproape 400 de metri, cârnatul afumat l-a depăşit pe cel din Polonia, care deţinea recordul până acum câteva ore. Uriaşul cârnat a fost adus din laboratoarele firmei Caroli Foods în Piaţa Constituţiei azi-dimineaţă, în jurul orei 11.00.
După ce măsurătoarea oficială a fost realizată de arbitrul Guiness World Records şi după constatarea noului record mondial, cârnatul preparat de bucătarii de la compania Caroli Foods a fost porţionat, prăjit şi oferit cu pâine şi muştar bucureştenilor prezenţi în piaţa din faţa Palatului Parlamentului.
Record împărţit cu spectatorii
În compoziţia recordului au fost folosite peste 70 kg de carne, slănină, condimente, usturoi, dar şi ingrediente secrete, pentru a da produsului un gust proaspăt. Cel mai lung cârnat afumat este de fapt un cârnat cabanos, preparat după o reţetă Caroli.
Capitala a intrat, astfel, în Cartea Recordurilor pentru a doua oară în decurs de numai o săptămână. Prima victorie a fost înregistrată pe 21 decembrie, când 3.939 de Moşi Crăciun au împărţit cadouri bucureştenilor care au ieşit la cumpărături.
Vine rândul tortului
Ultima categorie “atacată” va fi “Cel mai greu tort cu frişcă şi cu fructe”, iar pentru realizarea acestuia lucrează deja peste 25 de oameni, de aproximativ o săptămână. Mâine, în acelaşi loc, se va încerca astfel şi doborârea celui de-al treilea record. Cel mai greu tort cu fructe şi frişcă din lume va fi oferit bucureştenilor prezenţi în Piaţa Constituţiei de către Tnuva România.
Dimineaţă, în jurul orei 6.00, vor ajunge prima dată blaturile, restul tortului fiind preparat în aer liber. Pentru a putea fi omologat recordul, tortul va trebui să cântărească peste 200 de kilograme.