De pe masa dintre ani nu trebuie să lipsească peştele şi curcanul
Tradiţia spune că aceste preparate sunt garantul prosperităţii şi fericirii, dacă sunt consumate de Anul Nou.
Masa de Revelion este pregătită după preferinţele fiecărei familii, însă se ţine cont şi de tradiţii, dar, mai ales, de superstiţii. Astfel, arădenii nu ratează în această noapte ciorba de burtă, peştele umplut, pentru că se spune că solzii semnifică bani, iar curcanul la cuptor şi piftia înseamnă prosperitate şi bogăţie „În fiecare an pregătesc peşte la cuptor pentru că semnifică un drum lin prin viaţă în anul care vine şi bogăţie“, a spus Magdalena Nagy. De asemenea, pentru această noapte se pregăteşte tortul Polar cu multă frişcă, dar şi salate, ouă umplute, saleuri şi sărăţele.
Restaurantele care organizează petreceri de Revelion au pregătit meniuri exotice. Astfel, restaurantul hotelului Continental are un meniu pe gustul celor mai pretenţioşi dintre clienţi. Acesta conţine canapeuri din tuile de parmezan şi creveţi cu sos de raci, canapeuri din cartofi chips cu pastă de brânză mucegăită şi nucă, canapeuri din cartofi chips şi somon fume, mini grisine cu prosciuto, tortilla cu guacamole „al tonno”. Felul principal conţine „Assiete” de raţă, „Supreme” din piept de raţă cu escalop de ficat de raţă, jeleu de piersică, clătite americane şi sos de merişoare. După miezul nopţii, clienţii vor primi biban de mare pe pat de ardei gras cu calamari şi Chorizo şi sos maltez, file mignon cu cartofi, spanac sotat cu usturoi şi perle de ceapă.
Etnicii păstrează tradiţiile
Evreii sărbătoresc Anul Nou, eveniment care se numeşte „Rosh Hashanah“. Masa de Anul Nou este decorată cu lumânări aprinse. De pe masă nu lipsesc fructele proaspete de sezon, în special strugurii. Printre felurile tradiţionale se numără pâinea, cunoscută sub numele de „Challah“, prăjitura cu m