Nitratii folositi pentru conservarea fructelor si legumelor au proprietati cancerigene si inlatura gustul natural al produselor. Iata cum sa consumati aceste alimente in fiecare luna, pentru a fi cat mai proaspete.
Andrei Sion
Medicii britanici ne avertizeaza in privinta dezavantajelor pe care consumul fructelor si legumelor, in afara sezonului in care sunt cultivate, le are asupra sanatatii. De aceea, cotidianul "The Sun" a alcatuit o lista cu cele mai potrivite fructe si legume pe care sa le consumati in functie de lunile anului. Astfel va veti proteja si imbunatati sanatatea printr-un consum cat mai variat de alimente.
In ianuarie, consumati sfecla si telina, bogate in vitamina C si magneziu, care va intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc sistemul nervos. Mancati rubarba, o planta care va va ajuta sa scadeti nivelul de colesterol, in luna februarie, alaturi de cicoare si ceapa, care au aceleasi proprietati. Pentru luna martie, specialistii recomanda varza, prazul, ciupercile si conopida, pentru a va proteja de majoritatea tipurilor de cancer. Aprilie este luna spanacului, care are fier pentru a va imbunatati circulatia, a ridichilor, care ajuta la arderea grasimilor si a broccoli-ului, care ajuta la prevenirea cancerului. In mai, puteti consuma fasole, sparanghel si morcovi, ultimii ajutand vederea. In iunie, mancati mazare si capsuni, bogate in vitamina C. Visinele, zmeura si rosiile combat printre altele si cancerul la prostata si sunt recomandate in luna iulie. In august mancati porumb, bogat in vitamina B3, si caise pentru circulatie. Prunele, perele si merele sunt bogate in vitamine, iar specialistii recomanda consumul lor in special in luna septembrie. Pentru luna octombrie sunt specifice dovleceii, napii si vinetele. Trufele albe, nucile si pastarnacul ajuta la circulatie si la sist