Pentru a scăpa de locurile de la coada clasamentului, multe state participante vor să aducă artişti consacraţi la concursul european. Sursa: NorthFoto
Ţările participante la Eurovision intră în competiţie, şi în acest an, cu nume deja consacrate fie pentru a scăpa de locurile de la coada clasamentului, obţinute în ultimii ani, fie pentru a-şi păstra locurile fruntaşe. Dacă Grecia şi Turcia, care şi-au anunţat deja participarea cu artişti renumiţi în propriile ţări, vor să-şi menţină primele poziţii, ţări ca Franţa, Germania sau Marea Britanie, care s-au clasat, în ultimii ani, sub locul 10, se gândesc serios să fie reprezentate de nume cu greutate în industria muzicală europeană.
După ce timp de mai mulţi ani Franţa nu a participat cu niciun nume cunoscut la Eurovision, în cursul zilei de duminică, site-urile de specialitate anunţau că renumita cântăreaţă Patricia Kaas (42 de ani) ar putea să fie propunerea francezilor pentru concursul european din acest an. Decizia Patriciei Kaas ar putea fi motivată de faptul că îşi doreşte să pătrundă pe piaţa din estul Europei, acolo unde are loc concursul Eurovision de anul acesta.
Cântăreaţa a început, în luna decembrie a anului trecut, un turneu de promovare a celui mai recent album, „Kabaret“, iar în luna aprilie va cânta în ţări precum Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ucraina. La sfârşitul anului 2008, Patricia Kaas a cântat, în cadrul turneului, şi în Rusia, unde şi-a împrumutat numele unei firme de cosmetice şi parfumuri ruseşti.
După ce Franţa s-a clasat de-a lungul timpului, începând cu 1956, anul de debut al Eurovisionului, aproape mereu pe primele cinci locuri, în ultimii şase ani s-a situat pe poziţiile codaşe ale clasamentului - locul 18, în 2008, locul 22, în 2007 şi 2006, sau locul 23, în 2005.
Goana spre podium
Una dintr