Dominic de Habsburg, proprietarul Castelului Bran, în urma retrocedării acestuia de către Ministerul Culturii, în mai 2006, va efectua, începând de mâine, o vizită de şase zile în care va prelua administrarea castelului. Sursa: Razvan ValcaneantuSursa: Razvan ValcaneantuSursa: AP Photo
1 /. Acesta şi-a anunţat intenţia de a transforma proprietatea, al cărei drept de administrare de către statul român expiră la 18 mai 2009, în muzeu privat. În acesta sens, Dominic de Habsburg îl va întâlni, joi, pe ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a anunţat avocatul familiei Habsburg, Corin Trandafir.
Joi şi vineri, Dominic de Habsburg şi cele două surori ale sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer, vor merge la Bran atât pentru a vizita castelul, cât şi pentru a discuta cu autorităţile locale, informează Mediafax. Deşi în agenda lui Dominic de Habsburg face parte şi o întâlnire cu ministrul Turismului, Elena Udrea, reprezentanţii ministerului nu au confirmat această întrevedere.
Dominic, fiu de arhiduce Dominic de Habsburg, de 72 de ani, este fiul arhiducelui Anton de Habsburg şi al Principesei Ileana a României. Ca membru al liniei Habsburg-Lothringen din Casa de Habsburg a moştenit titlurile de arhiduce al Austriei şi mare duce de Toscana. Pe data de 18 mai 2006, în calitate de succesor al mamei sale, i-a fost restituit Castelul Bran, dar şi casa de ceai regina Maria, casa principesei Ileana, casa administratorului, Tabernaculul Inima reginei Maria şi un teren aferent acestuia, de peste 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele două lacuri din parcul castelului, cu o suprafaţă totală de 1.400 mp, şi drumul de acces, de 1.650 mp.
Retrocedare cu cântec
În urma pronunţării deciziei de retrocedare a Castelului Bran, numeroase voci au protestat pentru păstrarea acestui simbol naţional. Atunci, d