Stadionul a fost de-a lungul unui secol a doua casă pentru suporterii „şepcilor roşii“. 98 de ani de istorie nu pot fi uitaţi. „Ion Moina” este un simbol pentru Cluj. Jucători precum Sabău, Prunea, Doboş sau antrenori precum Ştefan Covaci au trecut pe acolo. Stadionul Municipal, cum s-a numit iniţial, şi devenit ulterior „Ion Moina” a fost cel care l-a făcut pe preşedintele clubului, Remus Câmpeanu să plângă precum un copil la 1 noiembrie 2008, când suporterii au creat o atmosferă de basm, aprinzând mii de lumânări în memoria fostelor legende ale clubului.
Atacantul care marca golul victoriei în finala Cupei României din 1965, împotriva formaţiei Dinamo Piteşti, scor 2-1, este singurul fost mare jucător al clujenilor, angajat al clubului.
S-au studiat 100 de arene până au ales modelul
Inaugurarea stadionului a avut loc în anul 1911, când o selecţionată a Clujului întâlnea prestigioasa formaţie Galatasaray Istanbul, meci câştigat de ardeleni cu 8-1.
Acesta a fost primul scor înregistrat pe tabela de marcaj a arenei din Parcul Central. Tribuna de lemn care exista iniţial pe stadion a fost mutată în anul 1960 la Câmpia Turzii şi se află şi în prezent pe stadionul Mechel, lanterna seriei B din liga secundă.
Tribuna de pe „Moina”, demolată de curând, avea o vechime de aproape jumătate de secol, fiind construită în anul 1960, cu o capacitate de 30.000 de locuri.
Noul stadion urmează a fi finalizat în a doua jumătate a anului 2011. Clădirea-turn alăturată va avea 25 de etaje şi un design atrăgător, după ce proiectanţii au studiat peste 100 de stadioane până când s-au hotărât asupra acestuia.
Lumea venea în costum la meciuri
Universitatea a fost dintotdeauna o stare de spirit. S-a creat pur şi simplu din dorinţa unor studenţi de a face sport. Spiritul sportiv a