Sa faci dragoste este unul dintre cele mai placute lucruri in viata, dar si un mijloc foarte util de a-ti asigura longevitatea. Afirmatia nu are doar conotatii filosofice, precum indemnul la o abordare hedonista a existentei, este in sine un indemn la pastrarea sanatatii atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. Si asta pentru ca exista dovezii stiintifice si medicale care demonstreaza ca o activitate sexuala regulata face minuni, indepartand riscurile unor boli adesea incurabile - scrie Mail Online, citand cateva studii realizate recent.
Potrivit specialistilor de la Universitatea din Nottingham, in special barbatii trecuti de varsta de 50 de ani isi scad riscul de a face cancer de prostata daca isi imbunatatesc activitatea sexuala. Aceasta recomandare este sustinuta si de cercetatorii finlandezi, care, timp de cinci ani, au efectuat un studiu pe un lot de 1.000 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani si au ajuns la concluzia ca subiectii care faceau sex rar, mai putin de o data pe saptamana, era predispusi la disfunctii erectile de doua ori mai mult decat ceilalti participanti la experiment.
Apetitul sexual al unei femei depinde de multi factori, printre care se regasesc si factori psihologici si hormoni. Din punct de vedere fizic, hormonii au cel mai mare impact, iar unul din motivele pentru care femeile de 40 de ani se simt mai active din punct de vedere sexual este nivelul crescut al testosteronului. Odata cu inaintarea in varsta si pe masura ce se apropie de menopauza, se produce o scadere treptata a nivelului de estrogen, hormonul asociat cu placerea sexuala - a explicat dr Peter Bowen-Simkins, purtatorul de cuvant al al Colegiului de Ginecologi si Obstetricieni din Marea Britanie si director al Clinicii London Women. Pe de alta parte, cercetatorii americani au descoperit ca femeile aflate la menopauza, dar care obisnuie