În mai toate oraşele mari din ţară, efectele crizei financiare îşi fac simţită prezenţa, mai ales în domeniul transporturilor.
Astfel, încasările taximetriştilor au scăzut simţitor, iar mijloacele de transport în comun par să fi revenit în preferinţele locuitorilor din oraşele reşedinţă de judeţ.
La Timişoara, taximetriştii se plâng că anul acesta li s-au redus clienţii la jumătate, în timp ce reprezentanţii regiei de transport spun că a crescut simţitor numă rul biletelor şi al abonamentelor achiziţionate.
Şi la Iaşi, numărul călătorilor cu mijloacele de transport în comun s-a mărit, iar încasările taxime triştilor au scăzut cu 30% faţă de octombrienoiembrie 2008, po tri vit reprezentanţilor patronatului de transport în regim de taxi.
Nici Craiova, oraşul unde anul trecut călătoriile cu taxiurile erau în topul preferinţelor, nu a scăpat de efectele crizei. „Aproape toată ziua stăm în staţii. Nu prea mai face lumea comenzi“, se plânge taximetristul Nelu Cimpoiaşu.
Iar la Sibiu, taximetriştii au ieftinit tarifele cu 40 de bani pentru a reduce pierderile.
În judeţul Cluj, traficul rutier a înregistrat scăderi de 10%- 15%, cele mai afectate fiind traficul greu şi cel de persoane, potrivit comisarului Alexandru Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere Cluj.