Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, a precizat, în replică la concluziile raportului intermediar al Comisiei Europene, faptul că "noul Parlament și-a asumat, de la început rolul de a fi factor legislativ și de a se substitui justiției".
„Sunt convinsă că, în contextul solicitărilor făcute de domnul Adrian Năstase, Parlamentul va da un aviz favorabil în acest caz, în sensul în care Parlamentul va încuviinţa începerea urmăririi penale în cazul domnul Adrian Năstase ( în dosarele "Mătușa Tamara" și "Zambaccian" - n.r.). Pe viitor, îmi doresc ca Parlamentul să nu mai constituie un factor de blocare a proceselor fireşti din justiţie”, a precizat doamna Roberta Anastase.
Raportul comisiei precizează că Legislativul "trebuie să permită investigarea tuturor cazurilor de acest gen (de mare corupţie - n.r.) de către autorităţile judiciare", se mai arată în raport. Raportul menţionează că, "deşi s-a permis continuarea investigaţiilor în două cazuri începând din iulie 2008, acestea au fost respinse în alte două cazuri şi amânate în altele trei".
Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat că raportul Comisiei Europene privind justiţia este "un raport obiectiv şi tehnic" arătând că noul Parlament a făcut câteva progrese importante în cazul solicitării procurorului general privind Adrian Năstase. Ea a venit astfel în întâmpinarea criticilor adresate Parlamentului României din raportul intermediar al CE.
CITIȚI ȘI:
Reacția ministrului Justiției la raportul Comisiei