BUNĂ DE PUS LA CAPUL PATULUI.
Fiecare dintre noi are un anumit "ritual" de mers la culcare. Unii adorm cu telecomanda în mână, în faţa televizorului, alţii îşi citesc romanul sau răsfoiesc ziare şi reviste. Unora le este sete noaptea şi de aceea îşi pregătesc de cu seară ceaşca de ceai. Unii adorm târziu în noapte cu laptopul în braţe, după conversaţii pe mess sau navigat pe internet.
Doamnele au la îndemână crema de mâini sau cea de noapte. Iubiţii au şi ei tot felul de accesorii pe care nu le vede soarele niciodată. Toate aceste obiecte ce ne însoţesc până pe tărâmul viselor le depozităm peste noapte undeva în apropierea patului – pe acea piesă de mobilier pe care o numim generic noptieră, deşi există modele multe şi total diferite.
TIPURI CONSTRUCTIVE
Iată deci cum, în funcţie de obiceiul fiecărui om şi de spaţiul pe care îl are la capul patului, e nevoie de un anumit tip de noptieră. Unele mai mici pentru o cană sau o carte şi o veioză, unele mari pentru mai multe cărţi, reviste, pastile, creme, accesorii de tot felul, laptop, telefon, ceas deşteptător, fotografiile de familie etc. Poate fi sub formă de măsuţă sau închisă cu sertare şi uşi. Până acum am vorbit doar despre funcţionalitate.
Dar mai vine şi componenta estetică – noptiera trebuie să se armonizeze (ca stil, culoare, formă) cu restul mobilierului din dormitor. De obicei, atunci când cumperi mobila de dormitor ţi se oferă şi noptiera din set. Dar nu e neapărat necesar să fie totul la set. Chiar îţi recomandăm să nu alegi soluţii de-a gata – îţi vei personaliza spaţiul şi s-ar putea chiar să îţi placă să mixezi elemente diferite şi să le potriveşti. Un sfat: alege noptiera cam de aceeaşi înălţime cu patul.
Pentru un dormitor decorat modern, noptierele urmează această linie. Formele sunt simple (de obicei, rectangulare), iar materiale