Magistraţii Tribunalului Braşov au decis, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, retrocedarea a 460 de metri pătraţi de teren de sub podul de la Dârste, care face legătura între centura oraşului, DN1 şi E60. Sursa: Andrei Paul
Într-un caz similar, Curtea de Apel a respins însă cererea de retrocedare a unui teren aflat tot în vecinătatea podului de la Dârste.
„Au trecut cu vederea planurile cadastrale”
„Judecătorii au dat o soluţie exagerată, inexplicabilă şi lipsită de suport, în care primăria e pusă în situaţia de a pune proprietarul în posesie pe terenul liber de construcţii, deşi acolo este o lucrare de interes public făcută pe bază de expropriere, care a respectat toate etapele legale”, afirmă primarul Scripcaru.
Primarul a mai spus că, în timp ce în cazul „Vasile Popescu” completul de judecată a ajuns inclusiv pe teren pentru a se informa, în cazul „Ladislau Vankay” judecătorii nu au fost interesaţi de argumentele aduse de avocatul primăriei. „Au trecut cu vederea planurile cadastrale care demonstrau, de fapt, că terenul pe care îl solicita reclamantul era în altă parte”, adaugă George Scripcaru.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, Alina Mioc, decizia instanţei nu precizează desfiinţarea podului, ci retrocedarea terenului de 460 de metri pătraţi. „Nu pot avea o părere oficială asupra hotărârii judecătoreşti pronunţate într-un dosar. Hotărârile conţin în textul lor motivele pentru care judecătorii s-au pronunţat pentru acea soluţie. Nimeni, nici eu, nici primarul Braşovului, nu poate face aprecieri legate de procedurile dintr-un dosar.
Completul de judecată se află încă în termenul legal de 30 de zile al redactării motivaţiei hotărârii”, a declarat Alina Mioc. Ladislau Vankay a solicitat retrocedarea terenului în 2007, după finalizarea podului. Vankay a cerut r