Parlamentarii au avizat inceperea urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase cu 158 de voturi pentru si 128 impotriva din 286 voturi valabile exprimate. Doua voturi au fost anulate. La ora 10:00 a inceput dezbaterea in plen, iar in jurul orei 12:20 s-a incheiat votul secret cu bile. Inainte de vot, Nastase s-a adresat colegilor din Parlament: "Ignorati Constitutia si votati pentru inceperea urmaririi penale", a spus el.
In plenul Camerei Deputatilor au fost prezenti 288 de deputati din totalul de 334. Ei au aprobat solicitarea procurorului general al Romaniei de trimitere in cercetare a dosarelor deputatului Adrian Nastase.
Sedinta Camerei Deputatilor a inceput in stilul clasic al parlamentarilor cu o intarziere de 30 de minute. In sala au fost prezenti initial 212 parlamentari iar din cei 113 deputatii PSD au fost prezenti aproximativ 75. Au lipsit nume sonore din randul deputatilor PSD cum ar fi Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Bogdan Niculescu Duvaz, Valeriu Zgonea. Dupa citirea celor doua rapoarte, fiecare grup parlamentar si-a exprimat pozitia in privinta inceperii urmaririi penale.
Petru Calian, PD-L: Consideram ca, prin acest demers, domnul Adrian Nastase va avea posibilitatea sa se exprime si sa se apere astfel incat sa-si dovedeasca nevinovatia pe care dansul o sustine in mod justificat. Prezumtia de nevinovatie este respectata de grupul parlamentar PD-L, iar astazi, respectand Constitutia Romaniei, vom vota cum prevede Regulamentul Camerei Deputatilor, in baza raportului'
Florin Iordache, PSD: "In niciun caz Parlamentul nu trebuie sa se substituie justitiei, nu ar trebui sa fim noi judecatori, sa dam sanctiuni, sa spunem cine e vinovat sau nu. Acest lucru trebuie sa-l faca instanta. Va cer un lucru: ca Parlamentul sa nu devina a anexa a DNA, a Parchetului General", a declarat deputatul PSD.Nu va voi spune cum s