In aceasta perioada de criza economica si austeritate, China nu isi mai onoreaza demnitarii straini cu dineuri somptuoase si cu alcool din orez, ci le serveste doar o supa si trei feluri de mancare, a anuntat, ieri, un oficial de rang inalt, citat de France Presse. Acest meniu foarte sarac in calorii se explica prin necesitatea de a face economii la cel mai inalt nivel si de a incuraja frugalitatea, o necesitate intensificata de criza economica, a explicat Li Zhaoxing, purtator de cuvant al Parlamentului, care isi deschide astazi sesiunea anuala. "In timpul primirii de catre presedintele si premierul nostru a sefilor de stat straini, au avut loc schimbari recente, meniul nu depaseste o supa si trei feluri de mancare", a anuntat Li. "Si nu se mai serveste alcool din orez", a adaugat el, facand referire la celebra bautura baijiu, apreciata de functionarii chinezi, dar deseori temuta de straini, ea avand 65 de grade si fiind bauta dintr-o singura inghititura. Oficialul chinez s-a exprimat la Marele Palat al Poporului, unde invitatii straini sunt in general primiti cu fast in timpul unor banchete care puteau contine aproximativ 12 feluri de mancare si multe bauturi. El nu a precizat totusi daca alte tipuri de alcool vor fi servite in continuare.
In aceasta perioada de criza economica si austeritate, China nu isi mai onoreaza demnitarii straini cu dineuri somptuoase si cu alcool din orez, ci le serveste doar o supa si trei feluri de mancare, a anuntat, ieri, un oficial de rang inalt, citat de France Presse. Acest meniu foarte sarac in calorii se explica prin necesitatea de a face economii la cel mai inalt nivel si de a incuraja frugalitatea, o necesitate intensificata de criza economica, a explicat Li Zhaoxing, purtator de cuvant al Parlamentului, care isi deschide astazi sesiunea anuala. "In timpul primirii de catre presedintele si premierul nostru a se