Specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au retras din magazine peste 300 de conserve de sardine în sos tomat şi în ulei, importate din Thailanda, după ce un bărbat din Piteşti a murit de botulism. Din ambele loturi de produse au fost trimise probe la laborator şi se aşteaptă acum rezultatele analizelor. Până să fie retrase de la vânzare cele 300 de conserve de sardine în sos tomat şi în ulei, import Thailanda, 1.200 de cutii fuseseră deja vândute.
Inspectorii DSVSA afirmă că aceste conserve sunt pe piaţă din luna ianuarie, iar simptomele acestei boli apar între 12 şi 36 de ore de la consumul acestui aliment. „Au fost prelevate probe din marfa confiscată, iar rezultatele testelor preliminarii vor fi cunoscute săptămâna viitoare”, ne-a declarat Dorin Enache, director DSVSA Braşov.
La Piteşti, un om a murit şi alţi cinci sunt diagnosticaţi cu botulism, după ce ar fi consumat conserve de peşte în ulei şi în sos tomat. Medicii de la Institutul „Matei Balş”, din Capitală, nu exclud ca acestea să fi fost contaminate cu toxină botulinică. Specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au retras din magazine peste 300 de conserve de sardine în sos tomat şi în ulei, importate din Thailanda, după ce un bărbat din Piteşti a murit de botulism. Din ambele loturi de produse au fost trimise probe la laborator şi se aşteaptă acum rezultatele analizelor. Până să fie retrase de la vânzare cele 300 de conserve de sardine în sos tomat şi în ulei, import Thailanda, 1.200 de cutii fuseseră deja vândute.
Inspectorii DSVSA afirmă că aceste conserve sunt pe piaţă din luna ianuarie, iar simptomele acestei boli apar între 12 şi 36 de ore de la consumul acestui aliment. „Au fost prelevate probe din marfa confiscată, iar rezultatele testelor preliminarii vor fi cunoscute săptămâna viito