În altitudine, circulaţia aerului a fost intensă în zona geografică a României, circulaţie orientată dinspre nord-vest către sud-est. Sistemul noros aflat pe această direcţie de circulaţie a determinat în noaptea de luni spre marţi înnorări şi precipitaţii în zonele situate în interiorul arcului carpatic, apoi, reuşind să treacă munţii, şi în Oltenia şi în Muntenia.
În acest fel s-au creat condiţii de ascendenţă a aerului mai cald din apropierea suprafeţei pământului. În plus, continuarea deplasării mai la sud de ţara noastră nu a fost posibilă datorită Munţilor Balcani. Ca urmare, în bazinul carpato-balcanic s-a format un ciclon care va fi în deplasare spre zona bazinului vestic, apoi a celui central al Mării Negre. Şi alte extremităţi frontale (împreună cu o parte din sistemele noroase aferente) vor evolua pe aceeaşi direcţie de circulaţie şi, cel puţin în zonele situate în interiorul arcului carpatic, înnorările se vor menţine şi vor mai fi precipitaţii în general slabe cantitativ, dar pe arii mai extinse decât în celelalte regiuni. Cum în altitudine temperatura aerului nu va fi prea ridicată sau va mai scădea, împrumutând din proprietăţile termice ale straturilor superioare ale atmosferei, precipitaţiile vor mai fi sub formă de lapoviţă şi de ninsoare, în principal la munte, dar şi în zonele mai joase, unde se vor înregistra averse. (meteorolog Romica Jurca)
BUCUREŞTI
Centru: max.: 13°C min.: 2°C
Periferie: max.: 12°C min.: 1°C
Azi (miercuri):
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în partea a doua a zilei şi în cursul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va scădea uşor faţă de intervalul precedent.
Mâine (joi):
Cerul va fi temporar noros, favorabil trecător ploii slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică nu va avea variaţi