Un front atmosferic aparţinând Depresiunii Islandeze, în evoluţie pe deasupra Europei Centrale, a ajuns în această noapte în Câmpia Panonică, apoi şi în vestul şi nord-vestul ţării noastre.
Deplasarea sa către restul teritoriului românesc se va face destul de lent, dat fiind faptul că la nivelul norilor circulaţia aerului va fi destul de slabă şi, în plus, tinde să devină una de blocaj. În altitudine, în ţara noastră şi în împrejurimile acesteia, presiunea atmosferică va fi în scădere, la fel şi temperatura. Formaţiunile noroase aparţinând ciclonului care urmează să se dezvolte în zona carpato-balcanică vor căpăta consistenţă în principal în zona Munteniei, vestul Dobrogei şi sudul Moldovei şi vor deveni persistente în aceste regiuni, unde vor fi averse şi descărcări electrice, apoi se vor contopi cu aria de nebulozitate a frontului ce se va deplasa către restul teritoriului. Ansamblul noros ce va rezulta va mai staţiona în ţara noastra până sâmbătă, când va fi prezent mai mult în jumătatea de răsărit şi mai puţin în cea de vest. În aceste condiţii, în următoarea perioadă (două, trei zile), precipitaţiile nu vor lipsi din nici o zonă. În sud şi în sud-est vor fi ploi şi se menţin condiţii de descărcări electrice. În Moldova şi în Maramureş vor predomina ninsorile, iar în rest precipitaţiile vor fi mixte. În urma ninsorilor din ultimele zile, în zona montană, stratul de zăpadă a ajuns la cea mai mare consistenţă pe care a avut-o de când a început sezonul rece. (meteorolog Romica Jurca)
BUCUREŞTI
Centru: max.: 12°C min.: 2°C
Periferie: max.: 11°C min.: 1°C
Azi (joi):
Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii îndeosebi noaptea. Vântul va sufla în general slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative, tendinţa fiind de uşoară scădere.
Mâine (vineri):
Cerul va fi mai mult no