Şefia „Doi ş’un sfert”. Aceasta ar fi fost, potrivit unor surse judiciare, şpaga promisă de Puiu Popoviciu comisarului-şef Cornel Şerban în schimbul „îngropării” dosarului în care omul de afaceri era cercetat de procurorii anticorupţie pentru „tunul” imobiliar „Băneasa Rezidenţial”. Prin intermediul acestui proiect, Popoviciu a dezvoltat un minioraş pe 224 de hectare, preluate de la Universitatea de Agronomie. Sursa: Arhiva EVZSursa: Codrin Prisecaru
1 /.
Ancheta care a zdruncinat din temelii cele mai importante direcţii ale Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost începută de procurori în decembrie anul trecut, în baza denunţului unui ofiţer al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Devenit acum principalul martor în acest dosar, poliţistul le-a mărturisit anchetatorilor cum Şerban - pe atunci director adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - şi subalternul său Petru Pitcovici, şeful Serviciului „Operaţii”, i-au oferit nu doar o sumă importantă de bani, ci şi un post în MAI pentru a-i ajuta să rezolve problema lui Popoviciu.
În plus, surse din rândul anchetatorilor au precizat că, în timpul audierilor de ieri, Şerban ar fi mărturisit că ar fi fost ameninţat şi obligat astfel să-i furnizeze consulului român la Milano, Tiberiu Dinu, listingul telefonic al unui politician care ar fi rudă cu unul dintre miniştrii cabinetului Boc.
Favorizarea infractorului şi abuz în serviciu
Reţinuţi de procurori, în noaptea de marţi spre miercuri, cei doi ofiţeri şi afaceristul au fost prezentaţi, aseară, magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Acuzaţiile: favorizarea infractorului şi complicitate la abuz în serviciu.
Cei trei reţinuţi au fost însă eliberaţi azi-noapte de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax. Cornel Şerban,