Grea misie cea de membru al juriului la un concurs de gastronomie! Grea, pe de o parte, pentru că trebuie să alegi cu chibzuinţă cine va fi câştigătorul, iar, pe de altă parte, pentru că, dacă vrei să fii corect, ar cam trebui să guşti din toate bucatele aduse în concurs de participanţi.
Să-l văd eu pe acela dintre dvs. care face faţă. Data viitoare îi propun să schimbe locul cu mine. Acum, ce-i drept, n-am jurizat singură. Aşa că ne-am putut spijini unii pe gusturile şi părerile celorlalţi, pentru a face alegerile potrivite. Juriul - Gheorghe Marin, secretar de stat la Ministerul IMM-urilor, Cristina Partal, preşedinte executiv, şi Maria Stoian, preşedinte de onoare ANTREC România, Daragus Attila, membru în Consiliul Director, Carmen Dulamă, din partea ANTREC filiala Argeş, precum şi ceilalţi colegi din presă - a deliberat şi a ales. La secţiunea Cel mai original platou - premiul a revenit Pensiunii Rucsi din Rucăr, Argeş, Casa Matei (Berca, Buzău) şi Pensiunea Ionela (Bran, Braşov) obţinând diplome de merit. La secţiunea Platou tradiţional a fost premiată Pensiunea Roata Norocului (Rucăr) şi au mai fost recompensate Casa cu Dor (Ampoiţa, Alba), Pensiunea Liliana (Dâmbovicioara, Argeş), Pensiunea Gura Raiului (Moeciu, Braşov), Pensiunea Liliana (Bran). Pentru Cel mai bogat platou, premiul cel mare a revenit Pensiunii Dealul Sasului (Dâmbovicioara), iar diplome de merit au primit Casa Cristina (Câmpulung Muscel, Argeş) şi Casa Europan (Dâmbovicioara). La secţiunea Reţetă originală s-a evidenţiat Casa Friţ (Şinca Nouă, Braşov) şi au obţinut diplome de merit Pensiunea Mariana (Teliu, Braşov), Pensiunea Vârful Crucii (Rucăr). Poate să pară uneori plictisitoare o înşiruire de nume şi premii ca aceasta. Dar cei care au muncit pentru a participa la astfel de competiţii ştiu că ea echivalează, adeseori, cu o mângâiere pe creştet. Luaţi deci reţeta de suflet