- Laptele praf amestecat cu puţină sare, înainte de a fi dizolvat în apă fiartă, va avea gustul laptelui proaspăt muls.
- Untul se păstrează proaspăt câteva zile, şi fără frigider, dacă e pus în ardei graşi, goliţi de seminţe şi acoperiţi cu cotorul.
- Untul capătă o savoare deosebită dacă e ţinut la frigider, învelit în frunze de sfeclă roşie.
- Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.
- Dacă pregătiţi o prăjitură cu fructe, coaceţi mai întâi cinci minute aluatul presărat cu puţină făină şi zahăr. Scoateţi apoi tava şi puneţi repede fructele.
- Dacă trebuie să frecaţi zahăr cu unt, operaţia va reuşi dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.
- Laptele praf amestecat cu puţină sare, înainte de a fi dizolvat în apă fiartă, va avea gustul laptelui proaspăt muls.
- Untul se păstrează proaspăt câteva zile, şi fără frigider, dacă e pus în ardei graşi, goliţi de seminţe şi acoperiţi cu cotorul.
- Untul capătă o savoare deosebită dacă e ţinut la frigider, învelit în frunze de sfeclă roşie.
- Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.
- Dacă pregătiţi o prăjitură cu fructe, coaceţi mai întâi cinci minute aluatul presărat cu puţină făină şi zahăr. Scoateţi apoi tava şi puneţi repede fructele.
- Dacă trebuie să frecaţi zahăr cu unt, operaţia va reuşi dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.