Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg, 2 teline, 2 morcovi, 6 catei de usturoi, 1 lamaie, cimbrisor, rozmarin, apoi pentru umplutura 75g de stafide, 4 linguri de vin, 50g de alune, 150g de pesmet, 150g carnati cu boia, 1 ou, 1 liunguira ciumbrisor, sare, piper.
Mod de preparare
Ceapa se caleste pe foc mic, se adauga alunele, stafide inmuiate din timp, se prejesc pana se evapora zeama, apoi daca s-a racit compozitia se adauga lamaia razuita, oul batut, carnatii taiati bucati, pesmetul si mirodeniile. Puiul curatat se presara cu sare se stropeste cu sucul de lamaie, deasupra se presara cimbrisor dupa ce l-am umplut cu umplutura de mai sus. Il asezam in tava cu zarzavatul ala1turi, acoperit cu folie de aluminiu se tine la cuptor, la foc potrivit circa doua ore. Ultimele zece minute se coace puiul descoperit.
Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg, 2 teline, 2 morcovi, 6 catei de usturoi, 1 lamaie, cimbrisor, rozmarin, apoi pentru umplutura 75g de stafide, 4 linguri de vin, 50g de alune, 150g de pesmet, 150g carnati cu boia, 1 ou, 1 liunguira ciumbrisor, sare, piper.
Mod de preparare
Ceapa se caleste pe foc mic, se adauga alunele, stafide inmuiate din timp, se prejesc pana se evapora zeama, apoi daca s-a racit compozitia se adauga lamaia razuita, oul batut, carnatii taiati bucati, pesmetul si mirodeniile. Puiul curatat se presara cu sare se stropeste cu sucul de lamaie, deasupra se presara cimbrisor dupa ce l-am umplut cu umplutura de mai sus. Il asezam in tava cu zarzavatul ala1turi, acoperit cu folie de aluminiu se tine la cuptor, la foc potrivit circa doua ore. Ultimele zece minute se coace puiul descoperit.
Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg, 2 teline, 2 morcovi, 6 catei de usturoi, 1 lamaie, cimbrisor, rozmarin, apoi pentru umplutura 75g de stafide, 4 linguri de vin, 50g de alune, 150g de pesmet, 150g carnati cu boia, 1 ou, 1 liunguira ciumbrisor, sare, pi