În România s-a sărbătorit "ziua mondială a sănătăţii". Prilej minunat pentru expunerea "politicii profund umaniste în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei", iniţiată de secretarul general Nicolae Ceauşescu.
"Progrese în chimia şi tehnologia polimerilor", tomul de căpătâi al savantului de renume mondial Elena Ceauşescu s-a tradus în limba engleză şi s-a lansat la Tokyo. În Bucureşti, potrivit României Libere, muncitorii lucrau de zor la amenajarea parcurilor, ştrandurilor şi a locurilor de agrement.
ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII
Încă din 1950, în lumea întreagă se sărbătorea "ziua mondială a sănătăţii". În România, evenimentul a fost un prilej minunat pentru sublinierea "politicii profund umaniste în domeniul ocrotirii sănătăţii populaţiei", iniţiată de secretarul general Nicolae Ceauşescu. Cercetarea ştiinţifică medicală, scria în presa vremii, beneficiase şi de "sprijinul şi înalta competenţă a tovarăşei academician doctor inginer Elena Ceauşescu".
La fel de bine arătau pe hârtie şi cifrele referitoare la sectorul sanitar (215.000 de paturi de asistenţă medicală, 535 de policlinici, 5.501 dispensare medicale, 847 de creşe, 48.832 de medici, 135.000 de cadre medicale cu pregătire medie). Din statistici reieşea că "România era un popor tânăr", cu un "procent de 55% de vârstă tânără, rezultat doar prin politica demografică a partidului şi statului ce au sporit natalitatea". În acea zi, organizaţiile de profil iniţiau comunicări despre prevenirea şi combaterea unor boli cronice, îndemnau populaţia la o alimentaţie sănătoasă, la respectarea igienei individuale şi a mediului. Cheia politicii demografice rămânea însă interzicerea întreruperii cursului normal al sarcinii.
"PROGRESE ÎN CHIMIA ŞI TEHNOLOGIA POLIMERILOR", LANSATĂ LA TOKYO
Ultima lucrare ştiinţifică a academicianului de "rep