Specialistii spun ca exista unele combinatii neinspirate de alimnet care ne pot creea probleme de digestie. De exemplu cartofii cu smantana, pastele cu sunca, pestele cu paine, nu sunt indicate pentru a fi consumate impreuna. Grasimile, carbohidratii nu se impaca bine impreuna. Singura asociere permisa este cea de proteine cu grasimi. La o masa putem consuma fara probleme carne, oua, peste, branza in combinatie cu legume proaspete sau preaparate sub aburi. Combinatia de proteine cu carbohidrati incetineste absorbtia principalilor substante nutritive, provocand neajunsuri in organism. Grasimile trec neschimbate prin stomac, iar la intrarea în intestinul subţire determină vezica biliară să dreneze bila pentru a emulsifia grăsimile. Dacă există în acelaşi moment carbohidraţi în intestin acestia fermentează şi de aici apar toate stările neplăcute din cauza unei digestii incomplete. „Nu este suficient să furnizăm corpului elementele necesare, ci mai important este ca ele să fie utilizate de organism. Este foarte posibil să te hrăneşti corect, însă organismul să nu beneficieze de aceşti nutrienţi tocmai din cauza interferenţei alimentelor incompatibile la aceeaşi masă. Astfel, apare digestia alterată, kilogramele nedorite, celulita şi, nu în ultimul rând, balonarea şi constipaţia”, atrage atenţia nutriţionista Nora Timar.
Specialistii spun ca exista unele combinatii neinspirate de alimnet care ne pot creea probleme de digestie. De exemplu cartofii cu smantana, pastele cu sunca, pestele cu paine, nu sunt indicate pentru a fi consumate impreuna. Grasimile, carbohidratii nu se impaca bine impreuna. Singura asociere permisa este cea de proteine cu grasimi. La o masa putem consuma fara probleme carne, oua, peste, branza in combinatie cu legume proaspete sau preaparate sub aburi. Combinatia de proteine cu carbohidrati incetineste absorbtia principalilor substante nutri