Peşte, crevete, homar, calamar sau caracatiţă sunt doar câteva dintre ingredientele cu care vă invităm să vă delectaţi în ziua de Florii. Zilele cu dezlegare la peşte sunt prilej de festin culinar pentru toţi cei care au ţinut seama de restricţiile Postului Mare. Peştele oferă, pe lângă plăcerea de a-l mânca, şi grăsimi de care organismul are neapărată nevoie. Indiferent de modul de preparare, însoţit de sosuri inedite ori pur şi simplu alături de o mămăligă aburindă şi însoţită de nelipsitul nostru mujdei, gustul peştelui este inegalabil.
Alexandru Străuneanu, un mare iubitor al acestor preparate, deţine câteva secrete legate de pregătirea peştilor şi a fructelor de mare: "Pentru fiecare peşte există câte un sos care face diferenţa. Spre exemplu, somonul, pentru că este un peşte mai gras, sosul preparat din fresh de portocale, miere şi capere îi dă o savoare deosebită.
Încercaţi această combinaţie şi nu o să vă pară rău, dar vă sfătuiesc să nu folosiţi niciodată, dar niciodată concentrat de legume deshidratate atunci când preparaţi orice fel de mâncare. Daţi-i gust şi aromă numai din condimente. A, şi încă ceva pentru fructele de mare, fie că sunt crevete, calamar sau caracatiţă, dacă respectaţi întocmai reţeta pe care v-am dat-o pentru fiecare în parte, vă garantez că masa de Florii va avea acel ceva pe care-l căutăm toţi atunci când ne aşezăm la masă".
Şi pentru că suntem în Postul Mare, specialistul ne sfătuieşte să folosim, dacă ţinem post, smântână vegetală în locul celei obişnuite, pentru că preparatul va "ieşi" la fel de gustos. Vă propunem să încercaţi să pregătiţi aceste reţete la dumneavoastră acasă, noi garantăm pentru ele. Sunt de post şi sunt savuroase!
Mix de fructe de mare
Creveţii se prăjesc timp de câteva minute în ulei de măsline, se adaugă usturoi, ardei iute, tăiat rondele, ardei gras roşu şi ve