» Analistii prevad conturarea unui discurs cu puternice accente nationaliste si populiste o data cu intrarea, umar la umar, a lui Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor in campania pentru alegerile europarlamentare.
» Imaginea de victima a lui Gigi Becali ii va fi de folos PRM si lui Vadim Tudor.
Cariera politica a lui Gigi Becali e o istorie a esecurilor in serie, condimentate cu discursuri axate pe ideologia ultranationalista, pe agresivitate si expresii deochiate. Presedintele Partidului Noua Generatie a candidat la alegerile prezidentiale din 2004, obtinand numai 1,77% din optiunile de vot. Becali a mai inregistrat un esec in 2007 la alegerile europarlamentare, cand partidul sau s-a aflat la mica distanta de pragul electoral. Ultima batalie electorala pierduta umilitor a avut loc anul trecut, cand Becali a fost invins de Oana Mizil (PSD) in cursa pentru fotoliul de deputat. O permanenta involutie a marcat, dupa anul 2000, si cariera politica a partenerului lui Becali, Vadim Tudor. Momentul de glorie al presedintelui Vadim Tudor a fost anul 2000, cand a ajuns in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, unde a obtinut 33,17% din voturi.
Dezertarea din partid a foarte multi lideri si scandalurile interne au dus la declinul accelerat. PRM a ratat intrarea in Parlament la alegerile de anul trecut, cand nu a obtinut decat 3%, ratand, de asemenea, si alegerile europarlamentare din 2007, cand nu a adunat decat 4 procente. Totodata, liderul PRM a dat dovada de cateva ori de inconsecventa politica, atunci cand a esuat, dandu-si chiar demisia, in 2005, din functia de presedinte, dar revenind dupa numai un an. Vadim Tudor a profitat permanent de unele situatii favorabile. De exemplu, el a reusit sa-l aduca pe listele PRM pe Ilie Ilascu, dupa o detentie de 9 ani in inchisorile din Transnistria. Chiar vicepresedintele PRM, Marcu Tudor,