Ingredientele: 1 kg carne de miel, 20 fire ceapă verde, 20 fire usturoi verde, 2 linguri bulion, 1 lingură făină, 2 liguri oţet, 100 ml ulei, 100 ml vin, 1 legătură leuştean, 1 legătură pătrunjel, 1 linguriţă boia de ardei, piper şi sare după gust.
Mod de preparare: se porţionează carnea, se spală, se scurge şi se înăbuşă în ulei pe ambele părţi. Se stinge cu puţină apă, se pun sare şi piper şi se mai lasă 30 de minute la foc mic, sub capac. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde, spălate şi tăiate mărunt, şi se mai lasă 10 minute. Se face un sos din făină, bulion, boia de ardei, oţet şi vin, care se pune peste carne şi ceapă şi se dă la cuptor până scade puţin. Se scoate şi, pentru aromă, după ce se presară verdeaţa tocată mărunt, se pot pune felii de lămâie. De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească nici pasca şi cozonacul si un vin bun.
Dacă toate preparatele sunt gata, nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de magia Sărbătorilor Pasacale, să mergem la biserică pentru a lua Lumină şi să ne rugăm pentru sănătate şi bucurii.
Ingredientele: 1 kg carne de miel, 20 fire ceapă verde, 20 fire usturoi verde, 2 linguri bulion, 1 lingură făină, 2 liguri oţet, 100 ml ulei, 100 ml vin, 1 legătură leuştean, 1 legătură pătrunjel, 1 linguriţă boia de ardei, piper şi sare după gust.
Mod de preparare: se porţionează carnea, se spală, se scurge şi se înăbuşă în ulei pe ambele părţi. Se stinge cu puţină apă, se pun sare şi piper şi se mai lasă 30 de minute la foc mic, sub capac. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde, spălate şi tăiate mărunt, şi se mai lasă 10 minute. Se face un sos din făină, bulion, boia de ardei, oţet şi vin, care se pune peste carne şi ceapă şi se dă la cuptor până scade puţin. Se scoate şi, pentru aromă, după ce se presară verdeaţa tocată mărunt, se pot pune felii de lămâie. De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească nici pasca şi cozonacul s