Winergy este un baton de ciocolată în care au fost amestecate o cantitate foarte mare de margarină şi zaharuri rafinate, ceea ce duce la afecţiuni ale inimii şi ficatului.
Batonul de ciocolată cu caramel, nuga şi alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia asupra excesului de lipide de origine vegetală hidrogenate (margarină), dar şi animală. Acestea sunt amestecate cu o cantitate mare de zaharuri cu index glicemic ridicat şi absorbţie rapidă. Combinaţia de grăsimi şi zaharuri afectează buna funcţionare a sistemului cardiovascular, a pancreasului şi a ficatului. Din această cauză, produsul are imprimată şi o valoare energetică ridicată de care trebuie să ţină cont mai ales persoanele supraponderale şi obeze.
OMISIUNI
Importatorul acestui produs a tradus eticheta doar pe jumătate, astfel încât consumatorii care nu vorbesc limba engleză nu vor înţelege ce fel de ulei hidrogenat a fost folosit. Dacă ar fi respectat normele privind etichetarea în vigoare atât în România, cât şi în Uniunea Europeană, ar fi trebuit să traducă şi ceea ce este scris în paranteză: seminţe de bumbac, floarea-soarelui şi/sau palmier. De asemenea, nu este tradus nici ingredientul "whey powder" - pudră de zer.
Produsul analizat are în compoziţie şi o serie de ingrediente cu potenţial alergen. Astfel, persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză, alergie la soia sau alune trebuie să testeze doar o cantitate mică de produs pentru a vedea care este reacţia organismului. O atenţie deosebită trebuie să o acorde şi consumatorii care au alergie la albuşul de ou.
În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, specialistul ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, adolescenţilor, feme