Autorităţile au promis ieri că vor face tot posibilul ca să-i împace şi pe bucureştenii care vor să se relaxeze pe peluze, şi pe cei care vor să se plimbe cu bicicleta sau cu rolele. Sursa: Răzvan Vălcănenanţu
Timişorenii riscă să plătească amenzi de până la 1.000 de lei dacă îndrăznesc să calce iarba sau să facă jogging pe aleile din Parcul Botanic. Bucureştenii, în schimb, pot răsufla uşuraţi. Nu numai că au voie să alerge prin parcuri, dar, din această vară, se vor putea odihni în iarbă fără să stea cu teamă că vor fi reperaţi de poliţiştii comunitari.
Mai mult, bicicliştii şi rollerii din Capitală ar putea beneficia de mai multe piste şi spaţii amenajate în parcuri şi în perimetrul acestora. Cel puţin aşa au promis ieri autorităţile, după apariţia, în paginile cotidianului nostru, a articolului „Interzis cu bicicleta şi cu rolele în parcuri!”, care a generat o amplă dezbatere pe forumul evz.ro, dar şi pe alte medii.
„Vom supune dezbaterii publice proble ma accesului bicicliştilor şi a rollerilor în parcuri, urmând să alegem soluţiile care să împace cele două categorii de cetăţeni: care au biciclete şi care nu au. Cât priveşte relaxarea pe spaţiile verzi din parcuri, acest lucru va fi posibil cât mai repede posibil”, a asigurat Mircea Raicu, viceprimarul Bucureştiului.
Dezbatere publică
În ediţia de ieri al ziarului arătam că cele mai multe dintre parcurile Capitalei sunt, mai degrabă, muzee verzi, în care, anual, se investesc milioane de euro, dar care nu satisfac neapărat nevoile contribuabililor. Aceştia nu au dreptul să stea pe iarbă, nici să se plimbe cu bicicleta sau rolele pe alei. Interdicţiile sunt prevăzute în două hotărâri de consiliu, una din 1994 şi alta din 2001, dar şi în Codul Rutier. Amenzile, cuprinse între 40 şi 100 de lei, au început să curgă cu precădere în ultima perioadă, în parcu