Berea este una dintre cele mai populare băuturi de pe planetă. Prezenţa tot mai frecventă în meniul europenilor, combinaţia peşte – bere, face ravagii în gastronomia internaţională. Indiferent că este servită cu peşte prăjit, la cuptor sau fiert, sau cu salată de mare, crustacee sau peşte afumat, berea este prezentă tot mai des pe mesele gurmanzilor. O atenţie deosebită trebuie acordată tipurilor recomandate pentru fiecare reţetă. Regula de bază este ca tăria berii, atât în ceea ce priveşte gustul, cât şi gradul de alcool, trebuie să fie direct proporţională cu tipul de mâncare servit. De exemplu, în cazul aperitivelor cu salate din fructe de mare ceva mai uşoare, ar fi recomandată o bere blanche, un sortiment lejer, preparat în Belgia. În cazul mâncărurilor cu sos, cum ar fi somn cu maioneză sau raci cu sos roşu, se recomandă berile cu un gust ceva mai puternic. “Pentru felurile principale cu sos sau pentru cele care necesită o preparare complexă, cum ar fi supele din fructe de mare, se poate servi o bere ceva mai specială, cu un conţinut alcoolic între 5,5 şi 7 la sută, ceva mai dulceagă şi cu aromă uşoară de fructe,” va propune administratorul Berecki de la Crama Lui Mitica.
Berea este una dintre cele mai populare băuturi de pe planetă. Prezenţa tot mai frecventă în meniul europenilor, combinaţia peşte – bere, face ravagii în gastronomia internaţională. Indiferent că este servită cu peşte prăjit, la cuptor sau fiert, sau cu salată de mare, crustacee sau peşte afumat, berea este prezentă tot mai des pe mesele gurmanzilor. O atenţie deosebită trebuie acordată tipurilor recomandate pentru fiecare reţetă. Regula de bază este ca tăria berii, atât în ceea ce priveşte gustul, cât şi gradul de alcool, trebuie să fie direct proporţională cu tipul de mâncare servit. De exemplu, în cazul aperitivelor cu salate din fructe de mare ceva mai uşoare, ar fi recomandată o