O echipa de oameni de stiinta din Coreea de Sud au anuntat ca au reusit sa cloneze patru caini fluorescenti din specia Beagle. Denumiti Ruby Puppy, cainii modificati genetic sunt capabili sa produca o lumina fluorescenta rosie, vizibila cu ajutorul ultravioletei. La lumina zilei, ei au o vaga stralucire rozalie, relateaza AFP.
Specialistii geneticieni de la Universitatea din Seul, condusi de prof. Lee Byeong-Chun, sustin ca realizarea de fata este un prim pas in implantarea genelor specifice bolilor umane in organismul cainilor, pentru cercetare. "Vom putea fi capabili sa elaboram astfel tratamente pentru maladia Parkinson si pentru alte boli cu componenta genetica", a aratat Chun, adaugand ca exista 224 de maladii care pot afecta deopotriva cainii si oamenii.
"Pana acum, au mai fost realizati soricei, pisici si maimute fluorescente, insa cainele ramane cel mai dificil de modificat genetic", a explicat Park Se-Pill, expert in clonare. Cainii astfel modificati genetic vor fi capabili sa transmita gena proteinei fluorescente la urmasi.
Cainii vor putea servi astfel drept modele pentru studierea cauzelor, a efectelor si a tratamentelor unor maladii. Alti cercetatori critica proiectul, sustinand ca deja cainii sunt utilizati in laboratoare medicale pentru studierea unor maladii umane precum boli oculare sau cancer. O echipa de oameni de stiinta din Coreea de Sud au anuntat ca au reusit sa cloneze patru caini fluorescenti din specia Beagle. Denumiti Ruby Puppy, cainii modificati genetic sunt capabili sa produca o lumina fluorescenta rosie, vizibila cu ajutorul ultravioletei. La lumina zilei, ei au o vaga stralucire rozalie, relateaza AFP.
Specialistii geneticieni de la Universitatea din Seul, condusi de prof. Lee Byeong-Chun, sustin ca realizarea de fata este un prim pas in implantarea genelor specifice bolilor umane in organism