După ce social-democraţii le luaseră faţa într-un sondaj CURS, democrat-liberalii şi-au revenit într-o cercetare comandată CSOP.
Partidul Democrat Liberal îşi revine în sondaje. În sondajele proprii. La nici zece zile după ce CURS lansa pe piaţă o cercetare sociologică în care PSD avea un avans de patru procente în faţa democrat-liberalilor, CSOP, institut cu care PDL lucrează, instalează partidul condus de Emil Boc în topul opţiunilor de vot pentru europarlamentare. Astfel, 35% dintre cei intervievaţi de CSOP au declarat că ar vota pe 7 iunie cu PDL, în vreme ce pentru PSD+PC optează 31%. La sfârşitul lui aprilie, în sondajul CURS, situaţia era exact pe dos, social-democraţii conducând în plutonul electoral cu 30%, urmaţi de democrat-liberali cu 26%.
În privinţa următoarelor locuri, clasamentul este acelaşi în ambele cercetări sociologice, deşi scorurile electorale sunt diferite. Astfel, pe a treia poziţie se situează PNL, cu 16% în CSOP şi 19% în CURS, urmat de UDMR, cotat la 7% în ambele sondaje, şi PRM care ar fi votat de 6% dintre cei chestionaţi de CSOP şi de 7% dintre respondenţii CURS.
Totuşi, trebuie menţionat că nici măcar CSOP nu neagă scăderea PDL, de vreme ce, potrivit unor surse democrat-liberale, partidul era cotat, în urmă cu o lună, de acelaşi institut, cu 39% .
21 de procente între Băsescu şi Geoană
O situaţie similară este înregistrată şi în cazul prezidenţiabililor. Dacă Traian Băsescu era creditat de CURS cu doar 32% în intenţiile de vot, CSOP îl „saltă” până la 40%, procent egal cu cota de încredere de care s-ar bucura şeful statului. Liderul PSD Mircea Geoană s-ar baza doar pe 19%, spre deosebire de cele 23 de procente cu cât era creditat de CURS. Pe locul al treilea se situează liberalul Crin Antonescu, cu 15% în cercetarea CSOP, faţă de 20% cât contabiliza în sondajul CURS. Sond