Produsele apicole sunt recunoscute pentru efectul lor revigorant. Consumat dimineaţa, polenul întinereşte mintea şi creşte capacitatea de asimilare a noi informaţii. De ajutor este şi lăptişorul de matcă, care revigorează întregul organism. Datorită vitaminelor, mineralelor, proteinelor şi flavonoizilor din compoziţie, polenul, mierea, propolisul şi lăptişorul de matcă revigorează organismul şi menţin mintea tânără. Acţiunea lor terapeutică nu se opreşte aici: produsele apicole pot fi folosite într-o gamă largă de afecţiuni, de la bolile digestive până la anemii severe.
Cel mai puternic energizant natural
Polenul reface forţa fizică, fiind indicat persoanelor în convalescenţă. Acesta contribuie la limpezirea gândurilor şi la creşterea capacităţii de asimilare. Cea mai mare valoare nutritivă o are polenul uscat, care nu conţine apă. Consumă polenul pe nemâncate, o dată pe zi, înaintea micului dejun, timp de o lună. Doza pentru un adult este de 20 g pe zi. Cura cu polen se repetă odată cu schimbarea sezonului.
Mierea are efect tonic
Mierea are numeroase efecte: este fortifiantă, tonică, cicatrizantă, nutritivă şi hemostatică (opreşte hemoragia). În plus, are un puternic rol de lubrifiere a vaselor de sânge. Terapia cu miere îmbunătăţeşte funcţionarea inimii. Un kilogram de miere are acelaşi număr de calorii cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de ouă, cu 5,675 l de lapte şi cu aproximativ 40 de portocale.
Mierea de salcâm este antiseptică şi este utilă în calmarea tusei, în tratamentul asteniei şi virozelor. Mierea de salcâm japonez are efecte antihemoragice, micşorează timpul de coagulare şi ajută procesul de digestie.
-Mierea de tei păstrează aroma plăcută a arborelui, fiind renumită pentru calităţile calmante.
-Mierea de castan descongestionează ficatul şi prostata, favori