Întreaga echipă de pompieri din Timişoara a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs aseară la un depozit lacuri şi vopsele. Sursa: Adi PîclișanSursa: Adi Pîclișan
1 /. Nu au fost victime, dar pagubele materiale sunt însemnate. Incendiul a izbucnit în jurul orei 21. Pompierii au adus la faţa locului zece autospeciale, reuşind să stingă flăcările după mai bine de patru ore.
Un echipaj a rămas peste noapte, pentru a preveni o nouă izbucnire. Decizia a fost inspirată, deoarece focul s-a reaprins în această dimineaţă şi a fost stins destul de rapid.
Fără sistem de detectare a incendiilor
Din primele cercetări, incendiul s-ar fi produs din cauza conductorilor electrici, aflaţi sub tensiunea, care s-ar fi autoaprins din cauza supraîncălzirii. „Am stabilit drept cauză probabilă a incendiului efectul termic al curentului electric, pe fondul deselor întreruperi de energie electrică produse în noaptea dinaintea incendiului, când la Timişoara a fost o furtună foarte puternică. Pe acest fond, au apărut supracurenţi care au suprasolicitat conductorii aflaţi sub tensiune, iar masele plastice care acopereau conductorii s-au autoaprins”, explică generalul Mihai Benga, şeful ISU Timiş. Pompierii nu au putut interveni mai repede pentru a limita efectele focului pentru că depozitul, aflat pe şoseaua care leagă Timişoara de Vama Moraviţa, nu avea un sistem de detectare a incendiilor şi nici nu era păzit peste noapte. Mai mult, nici proprietarul depozitului şi nici societatea olandeză care-l avea în chirie nu au solicitat niciodată autorizaţie de securitate la incendiu.
„Depozitul a fost distrus în proporţie de 85%, iar utilajele existente în interiorul acestuia în proporţie de 75%”, a mai precizat şeful ISU Timiş.
ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 13.10