Bugetarii care nu pot desfasura alte activitati in afara functiilor publice pe care le detin ar putea beneficia de un spor sau o indemnizatie de incompatibilitate pentru a li se asigura venituri mai mari, a anuntat marti Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii. Sporul ar fi cuprins in salariul de baza, daca va fi vorba de categorii mari de bugetari. In caz contrar, va fi acordat separat exclusiv categoriilor de bugetari cu incompatibilitati.
Trebuie gasita o solutie pentru ca, de principiu, au dreptate. Nu pot avea acelasi venit cu cei care mai pot desfasura si alte activitati, a spus Mocanu.
Potrivit legii, categoriile de bugetari care ar putea fi vizate de acest spor sau indemnizatie, in conditiile conflictului de interese si regimului incompatibilitatilor (vezi Legea 161/2003), sunt: presedintele Romaniei, deputatii, senatorii, consilierii prezidentiali si consilierii de stat din Administratia Prezidentiala, prim-ministrul, ministrii si ministrii delegati, secretarii de stat, subsecretarii de stat si functiile asimilate acestora, prefectii si subprefectii, magistratii, alesii locali si functionarii publici.
Citeste Legea Nr. 161/19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, CARTEA I - Reglementari generale pentru prevenirea si combaterea coruptiei, TITLUL IV - Conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in exercitarea demnitatilor publice si functiilor publice. Bugetarii care nu pot desfasura alte activitati in afara functiilor publice pe care le detin ar putea beneficia de un spor sau o indemnizatie de incompatibilitate pentru a li se asigura venituri mai mari, a anuntat marti Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii. Sporul ar fi cuprins in salari