Maşinile parcate ilegal pe străzile Sibiului vor fi tractate, peste câteva săptămâni, de un utilaj recepţionat recent de municipalitate. Licitaţia pentru livrarea acestui utilaj a fost câştigată de firma SC EVW Holding SRL. Utilajul, marca DAF, are un motor de 180 CP şi este echipat cu o macara hidraulică ce poate ridica o sarcină maximă de 6,9 tone, manevrabilă pe o rază de 360 de grade.
Cabina utilajului dispune de trei locuri, acesta fiind dotat şi cu girofar şi senzor de siguranţă pentru macara. Garanţia pentru utilajul livrat este de 60 de luni, respectiv 5 ani, iar pentru caroserie, 12 ani. Acesta a costat 70.900 de euro, bani proveniţi din bugetul local.
Panouri de atenţionare la intrările în oraş
În acest moment, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, care se ocupă de sancţionarea parcărilor ilegale, lucrează la înmatricularea utilajului. Până la sfârşitul acestei luni, şoferii din Sibiu mai pot sta încă liniştiţi.
Pentru turiştii care vin în Sibiu, municipalitatea a pregătit panouri ce îi avertizează pe şoferi că autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Aceste panouri vor fi amplasate la intrările în Sibiu dinspre Bucureşti, Sebeş, Mediaş şi Agnita.
În cel mai bun caz, şoferul prins cu maşina parcată ilegal va trebui să scoată din buzunar în jur de 550 de lei. Tariful de ridicare e de 150 de lei, la fel şi cel de transport, iar cel de depozitare este de 200 de lei pe zi. Cea mai mică amendă pentru parcare regulamentară este de 100 de lei iar maximum e de 500 de lei.
Cea mai mare amendă o plătesc maşinile expuse la vânzare de persoanele fizice. Cât despre persoanele juridice, toate aceste tarife sunt duble. Într-o singură lună, poliţiştii comunitari amendează în jur de 1800 de maşini parcate neregulamentar şi asta doar pe străzile intens circula