CĂUTĂRI. Apa sărăcită în deuteriu nu şi-a găsit încă locul printre medicamente, deşi unii specialişti susţin că este folosită cu succes în tratamentul multor boli. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Produsă industrial încă din anul 2000, „Apa vieţii” (ASD) continuă să fie motiv de dispută între specialiştii care o susţin şi cei care o contestă. Primii spun că studiile efectuate în ţară şi în străinătate indică faptul că acest produs micşorează multiplicarea celulelor canceroase până la blocare, dar stimulează şi germinaţia plantelor de cultură.
Totodată, apa-minune diminuează efectele iradierii la oameni, dar influenţează şi reproducerea industrială a păstrăvului. Iar plantele stropite cu această apă se dezvoltă mult mai rapid, crescând şi mai puternice. Însă farmaciştii şi oficialii Agenţiei Naţionale a Medicamentului nu au prea multă încredere în acest panaceu.
Cancerul pierde teren
ASD îşi arată de ani buni rezultatele în tratamentele medicale cele mai diverse, iar efectele cele mai palpabile sunt în domeniul oncologiei, spun unii medici. „Am avut - şi mai am - în tratament peste 30 de bolnavi cu tumori maligne. Am constatat o sporire impresionantă a supravieţuirii acestor bolnavi de cancer”, afirmă prof. dr. Trăilă Nicola, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara.
Mai ales tinerii ar răspunde foarte bine la tratamentul cu ASD. „Exemplul cel mai elocvent este o bolnavă în vârstă de 14 ani, care suferă de sarcom. Depistată acum aproape patru ani, boala ar fi răpus-o în maximum doi ani. Dar, pe lângă tratamentul cu citostatice, i s-a administrat şi ASD, zilnic. În momentul de faţă, fata se simte mult mai bine ca la începutul tratamentului, perioada de supravieţuire fiind demult depăşită, în cazul bolii sale”, a remarcat profesorul Nicola. În urma cercetărilor, s-a con