De câteva zile bune, armata a devenit principala temă de campanie a prezidenţiabililor ce se vor confrunta la toamnă. Militarii au luat astfel locul privilegiat pe care l-au ocupat profesorii în alegerile de anul trecut. Liberalii au vrut să mute ostilităţile Băsescu-Geoană pe terenul Parlamentului şi au depus azi moţiunea simplă "Demnitatea Armatei, călcată în picioare de ministrul 0,2%". PNL cere demisia ministrului de resort, Mihai Stănişoară, a cărui notorietate, în viziunea acestui partid, este egală cu zero.
Ministrul 0,2%
În plină dispută între cei doi politicieni cotaţi ca actorii finalei pentru Cotorceni, cel de-al treilea prezidenţiabil, liberalul Crin Antonescu, încearcă să pluseze şi el pe tema armatei. Colegii săi din Senat au depus moţiunea simplă "Demnitatea Armatei, călcată în picioare de ministrul 0,2%", solicitând demisia lui Stănişoară. Liberalii explică ironia la adresa ministrului invocând un recent sondaj de opinie care ar releva faptul că Stănişoară se "bucură" de o notorietate de 0,2%.
Moţiunea iniţiată de liberali se referă la problemele de personal din MApN, scăderea veniturilor militarilor şi la incoerenţa în gestionarea programelor de înzestrare strategică.
Liberalii mai cer reevaluarea programelor strategice şi o rectificare bugetară astfel încât militarii să îşi poată primi sporurile. O altă doleanţă ar fi ca soldaţii şi gradaţii voluntari să poată rămână în armată până la 45 de ani, faţă de 40 de ani în prezent.
Inspiraţi de Geoană, liberalii cer voturile PSD
Liderii PNL anunţaseră moţiunea cu mult înainte de disputa Băsescu-Geoană, însă textul documentului depus azi de senatorii PNL a fost amendat pe ici pe colo, aceştia fiind inspiraţi şi de atacurile lui Mircea Geoană. Cel puţin aşa a precizat liderul grupului senatorial PNL, Puiu Haşotti. El a susţin