Bolnavii de diabet au cel mai scump meniu, iar cel mai ieftin - copiii. Bună-rea, mâncarea din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este consumată în fiecare zi de sute de bolnavi care sunt internaţi pe secţii, dar şi de o parte dintre medici şi aparţinători. Pacienţilor li se serveşte mâncarea dintr-o găleată de plastic. Vasele în care bolnavii primesc mâncarea sunt curate, dar vechi. Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de mâncarea primită, bolnavii spun că este mâncare de spital şi asta e situaţia. „Am venit aici să ne facem bine, nu să mâncăm ca acasă! Meniul este diversificat şi hrana servită este destul de gustoasă“, a declarat Sofia Tincă, internată pe secţia Cardiologie de câteva zile.
„Acasă n-aș putea mânca la fel“
La rândul său, Stancu Enea, însoţitor, a declarat: „Plătesc zece lei pe zi pentru masa de prânz şi cina. Sunt mulţumit, mai ales cu criza asta. Acasă sigur n-aş putea mânca de două ori într-o zi cu banii ăştia“. Referitor la modul în care este servită mâncarea, bolnavii spun că este loc de mai bine, deoarece chiar dacă gustul nu este ca acasă, dacă le-ar fi date în alte recipente s-ar simţi mai bine.
Meniul unei zile
Spre exemplu, micul dejun din data de 9 iunie a cuprins pentru toată lumea ceai, caşcaval - 50 grame şi margarină - 20 grame. Meniul comun a fost alcătuit la prânz din ciorbă ţărănească şi mâncare de fasole verde cu carne de pui. Cina a constat din mâncare de cartofi cu costiţă, ceai şi o eugenie. Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani au avutpe masă la ora 10.00 un cremwuşti şi lapte. La ora 13.00 micuţii au mâncat ciorbă ţărănească, friptură de pui cu piure şi desert, iar la ora 18.00 - friptură de pui cu cartofi gratinaţi, ceai, lapte şi o eugenie.
Ustensile vechi
Asistentul dietetician Doina Viespe spune că bolnavii „trebuie trataţi şi cu mâncare, nu numa