Formaţii de căluşari, dar şi ansambluri folclorice din Olt, Dolj, Argeş, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bihor, Tulcea, Botoşani, Dâmboviţa şi Caraş-Severin i-au încântat, preţ de câteva ore, pe slătinenii aflaţi în zona Casei de Cultură a Tineretului. Cu mic, cu mare, oamenii au uitat de probleme şi au petrecut alături de micii artişti. „Sunt foarte frumoşi. E plăcut să vezi că mai sunt şi tineri, ca ei, interesaţi de folclor. Toţi sunt nemaipomeniţi, însă cei mici sunt speciali. Mă bucur că măcar o dată pe an aveam ocazia să vedem şi noi aşa minunăţii“, a spus Mariana David (59 de ani), pensionară.
„Ia uite, tataie, ce frumoşi sunt!“
Înainte de a începe spectacolul, slătinenii s-au adunat în jurul scenei şi au aşteptat cu nerăbdare deschiderea. Oamenii s-au luptat să prindă un loc în faţă pentru a-i vedea cât mai bine pe dansatori. „Ştiam că începe la 7.00, dar am venit mai devreme pentru că voiam să prind un loc în faţă. Ştiu de anul trecut cât de frumos este. Dansează copiii şi vreau să-i văd cât mai bine, mai ales că un ansamblu e de la mine de la ţară“, a spus Simina Covaci (26 de ani).
Cum a urcat pe scenă primul ansamblu, spectatorii au început să fluiere, să cânte şi chiar să danseze. „Ia uite, tataie, ce frumoşi sunt băieţii! Vezi ce frumos dansează?“, îi spunea un bunic nepoţelului aflat în braţele sale. Puţin mai departe de scenă un tătic dansa alături de fetiţa lui.
Cele mai bune cete de căluşari, premiate
„Haide, tati, să le arătăm că şi noi ştim să dansăm, că doar suntem olteni!“, îi spunea acesta. După ce şi-au arătat cu mândrie portul pe străzile Slatinei, după ce au cântat şi au dansat cu patos, cei mai buni participanţi la concurs urmează să fie desemnaţi astăzi. „Va fi o decizie foarte grea să desemnăm câştigătorii. Toţi participanţii au fost foarte buni“, a spus Iliuţă Brăileanu, membru al