Zhou Wei Guo este un fost profesor de engleză din provincia chineză Shaanxi care s-a stabilit în România de mai bine de 13 ani, vorbeşte româneşte şi de câteva luni dă sibienilor cea mai ieftină mâncare tradiţională chinezească. Când treci prin Piaţa Armelor nu ai cum să nu observi clădirea veche, săsească, decorată cu lămpi chinezeşti. În faţă, lângă intrare, un panou anunţă că locaţia funcţionează ca pensiune şi restaurant iar restaurantul este un fast food chinezesc. E vorba de restaurantul Beijing care a răsărit în peisaj de câteva luni. Îniţial a fost ceinărie, dar cum clienţii cereau şi mâncare, trecerea a fost una firească.
Specialităţi din sudul Chinei
Zhou Wei Guo este atât proprietarul restaurantului Beijing cât şi al clădirii. Nu, el nu găteşte pentru clienţii ce-i trec pragul, are bucătari profesionişti, toţi chinezi, care aduc reţetele şi aroma sudului Chinei în centrul istoric al Sibiului. „Eu nu gătesc atât de bine, mai rar fac şi eu câte ceva în bucătărie, dar doar pentru mine. Bucătarii sunt profesionişti, ei gătesc foarte bine”, declară Zhou Wei Guo. „La noi la restaurant se fac specialităţi din sudul Chinei. Diferenţa faţă de mâncarea din regiunea de nord a ţării este că mâncarea de aici este mai uşoară şi mai puţin picantă. În sud se dă mai mult atenţie felului în care este prezentată mâncarea în farfurie, contează aranjamentul, mirosul, culoarea. În celelalte trei restaurante chinezeşti din Sibiu mâncarea nu este atât de bună. Înainte să deschid restaurantul am mers la toate să văd cum gătesc şi ce preţuri au. Şi pot să spun că la noi se face cea mai bună mâncare iar tarifele noastre sunt cele mai mici. Am gândit că acum este criză, oamenii nu au bani şi am vrut să le oferim mâncare foarte bună la cele mai mici preţuri din Sibiu”, continuă chinezul. De curând are o ofertă nouă, orice produs, dintr-o listă de nouă reţete ce