Bucatarul Stella Sand va recomanda
Desertul nu este numai pentru ocazii speciale iar cel pe care va propun sa-l pregatim împreuna azi este atât de delicios încât nici nu are nevoie de introducere.
Ingrediente:
3 foite de gelatina (alba)
200 grame de zahar
1 betisor de vanilie (sau 2 pliculete de zahar vanilat)
250 grame de frisca
400 ml de iaurt gras (de preferinta grecesc sau bulgaresc)
o cantitate de pepene rosu – depinde cât de mult vreti sa ornati
2 crengute de menta
Mod de prepare:
Lasam foitele de gelatina – 5 minute în apa rece. Radem cu vârful unui cutit batonul de vanilie. Punem într-o tigaie, la încalzit, 100 ml de frisca si 100 grame de zahar. Adaugam si batonul de vanilie si lasam sa fiarba încet – timp de 15 minute. Oprim focul si scoatem batonul de vanilie.
Adaugam gelatina la acest amestec si amestecam. Lasam apoi sa se raceasca tot amestecul cu câteva grade. Amestecam iaurtul cu amestecul vanilat pe care tocmai l-am pregatit si adaugam apoi si restul de frisca. Rezultatul (pe cât posibil mai omogen) trebuie apoi împartit în formele în care se va servi panacota. Apoi, cupele trebuie sa se raceasca si sa se întareasca la frigider 3 ore. Pregatim apoi o cantitate de cubulete de pepene rosu. O jumatate din cantitate o punem la rece iar jumatate o pregatim în mixer pâna se face suc iar apoi punem lichidul la încalzit într-o tigaie împreuna cu restul de zahar. Scoatem panacota din forme, si turnam sucul de penene, ornam cu alte bucatele de penepe. Putem adauga si cateva frunze de menta, pentru impresie artistica.
Pofta buna!
Bucatarul nostru va sta la dispozitie pentru servicii de catering. Nu ezitati sa ne contactati pe adresa redactiei, str. Calarasilor nr. 22 et. 3 sau la telefon: 0758-383.477.
Bucatarul Stella Sand va recomanda
Desertul nu este numai pentru oc