Ministrul tineretului Monica Iacob Ridzi va fi anchetată de o comisie parlamentară special înfiinţată azi, prin votul plenului Camerei Deputaţilor. Ridzi este acuzată de abuz în serviciu şi delapidare, însă parlamentarii nu au competenţe pe problema de fond, fiind mai mult o chestiune de imagine. Decizia de înfiinţare a comisiei parlamentare de anchetă a fost adoptată cu majoritate largă, respectiv 220 de voturi pentru şi o abţinere. Ministrul tineretului a cerut deputaţilor să se pronunţe pentru constituirea acestui for, marşând pe ideea că nu are nimic de ascuns. Sursa: Vlad Stănescu Discuţiile din plenul Camerei Deputaţilor privind înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Monica Iacob Ridzi au generat noi controverse, în cursul dimineţii. După ce anunţaseră că votează pentru anchetarea propriului demnitar, democrat-liberalii au întors-o ca la Ploieşti şi au susţinut că demersul parlamentar este inutil pentru că DNA a preluat cazul. Ministrul Elena Udrea a anticipat însă un eventual NUP, afirmând că s-ar putea ca Ridzi să nu ajungă niciodată în situaţia de a i se cere ridicarea imunităţii.
Iniţial, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, anunţase azi că PDL va vota pentru anchetarea lui Ridzi, dar cere şi ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului PSD Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian 1.
PDL şi-a schimbat apoi poziţia radical, liderul deputaţilor democrat-liberali Mircea Toader afirmând că s-a interesat la Parchet şi că a fost înregistrată plângerea penală împotriva ministrului, iar ancheta parlamentară nu se mai justifică.PNL, PSD şi UDMR au precizat că Parchetul nu a trimis nicio adresă oficială Camerei Deputaţilor, iar PDL recurge la chichiţe procedurale pentru a bloca ancheta împotriva lui Ridzi.
Tertipurile PDL
Mircea Toader a susţinut, în plenul Camerei, că nu se pot des