Documentarul „Clint Eastwood: O viaţă dedicată filmului” vi-l prezintă pe actor şi în spatele camerelor de filmare.
Rareori mi-a fost dat să văd un film în care atâtea nume sonore să îşi joace propriile roluri. Dar iată că, de această dată, regizorul Bruce Ricker a reuşit să îi adune laolaltă pe Morgan Freeman, Richard Burton, Gene Hackman, Meryl Streep, Forest Whitaker şi pe mulţi alţii care au acceptat să depene amintiri cu şi despre omul, actorul, regizorul sau producătorul Clint Eastwood.
De obicei, când îi spui numele, vizualizezi pălăria prăfuită şi pistolul din teaca pe care le purta în 1964, în pelicula „Pentru un pumn de dolari”, sau, doi ani mai târziu, în „Cel bun, cel rău, cel urât”. Totuşi, sensibilitatea de care a dat dovadă artistul, interpretând rolul Robert Kincaid din „Podurile din Madison County”, îl face să fie în ochii mei ceva mai mult decât un pistolar din vreun film populat de cowboy prăfuiţi şi restanţi la capitolul bune maniere.
Curiozităţi
Documentarul îşi propune să răspundă celor mai multe dintre întrebările legate de viaţa a proa pe oc to genarului Eastwood.
Aţi fost curioşi să aflaţi de ce tocmai Meryl Streep a fost femeia cu care s-a iubit el în ţinutul Madison?
Vă va spune chiar ea că, deşi se căuta o actriţă foarte tânără pentru a o interpreta pe Francesca Johnson, însăşi mama lui Clint a fost cea care a sugerat să fie chemată la casting şi Meryl, ce a fost nominalizată la Oscar pentru rol. Vi se pare interesant de ştiut în câte westernuri a purtat acelaşi poncho, fără să îl spele, sau aceleaşi ghete?
V-aţi întrebat cum i-a fost copilăria? Ei bine, asta vă va dezvălui însuşi actorul care a acceptat cu bucurie să participe la realizarea acestei producţii, în pofida sfaturilor avocatului său. Dacă vă plac picanteriile, veţi fi dezamăgiţi, poate