Mai multe case, o fabrică de pâine şi una de prelucrare a lemnului, din localitatea Teregova au fost inundate, impunându-se evacuarea a 20 de persoane. Acestora li s-au asigurat alimente şi spaţii de cazare în incinta şcolii. Din cele 12 case inundate în localitatea Teregova, Caraş-Severin, patru au fost deja verificate de Inspectoratul de Stat în Construcţii. „ Trebuie să verificăm soliditatea caselor. Am văzut patru imobile în această dimineaţă. Vom stabili dacă se va mai putea locui în ele”, a declarat Simion Deteşan, inspectorul şef al ISC.
Pompierii au intervenit
La faţa locului s-a deplasat, aseară, grupa operativă constituită la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ „ Semenic”, dar şi efective ale Detaşamentului de Pompieri Caransebeş. „Pompierii caransebeşeni au salvat şase adulţi şi doi minori şi au acţionat la evacuarea apei din case şi pivniţe. Alături de ei au intervenit membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teregova, cât şi efective ale Inspectoratului de Jandarmi Caraş-Severin. Valoarea pagubelor nu a fost stabilită”, a declarat plutonier Anca Balint, subofiţer operativ principal ISU „ Semenic”. Până la sosirea prefectului judeţului Caraş-Severin, intervenţia a fost coordonată de colonel Titus Susan, inspector şef al ISU „Semenic”.
Sprijin financiar
Timp de mai bine de trei ore, circulaţia rutieră pe DN 6 a fost deviată pe DN 57B, iar traficul feroviar a fost întrerupt. Au fost afectate, astfel, 13 trenuri, care au avut întârzieri între 5 şi 228 de minute.” O comisie condusă de viceprimarul comunei Teregova va inventaria toate pagubele produse, astăzi. Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, prin prefectul Octavian Ţunea, va încerca să obţină şi sumele necesare pentru acoperirea tuturor daunelor, de la Guvernul României”, a decla